Na našem MashingFriday-u se lahko za nekaj ur posvetiš svoji strasti, pivu. Ker je končni cilj udeležencev, ki se prvič udeležijo tega druženja, da pridobijo certifikat LabBrewer, je aktivno sodelovanje seveda obvezno. Vsak si bo »umazal« roke, se preizkusil v mletju slada, drozganju, hmeljenju in seveda pretakanju.

Poznamo temno, svetlo in vse vmesne odtenke piva, poznamo več kot 45 zvrsti piva, ampak samo eno je res pravo, res najboljše pivo. Tisto, ki ga zase in prijatelje zvariš sam; po svojem receptu, točno takega, kot si si ga že od nekdaj želel piti.

Mashing Friday 23. 3. 2018 bomo pričeli ob 16. uri, in sicer v naših prostorih na Tkalskem prehodu 4.

Tokratni petkov popoldan bomo posvetili svetemu gralu domačega pivovarstva – stilu India pale ale. Ker postopek varjenja po metodi BIAB traja 4 do 5 ur, bomo vmesni čas posvečali okušanju piva. Pivo bo nato fermentiralo 3-4 tedne v fermentorju. Ko ga bomo ustekleničili, pa bo v steklenicah zorelo ravno do decembrskih praznikov.

Cena delavnice je 20 € za tiste, ki še niso pridobili certifikata, za vse, ki pa so certifikat že pridobili je cena udeležbe 15 €.

Število mest na delavnici je omejeno, za se je potrebno prijaviti.

Te zanima več? Piši na katja@beerlab.si.

MashingFriday #3 - India Pale Ale

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Pin It on Pinterest

Share This