Oprema

Naš prostor in pivovarsko opremo lahko samostojno uporabljajo vsi naši uporabniki s certifikatom LabBrewer. Če certifikata še nimate, se lahko udeležite enega od Mashing Fridayev ali se odločite za vodeno varjenje.

Pri uporabi prostora in pivovarske opreme se je seveda potrebno držati našega hišnega reda. Prvi korak je rezervacija fermentorja.

Voda

Pri nas lahko varite pivo po dveh najbolj priljubljenih metodah domačega pivovarstva: iz celovitega ekstrakta ter Brew-in-a-bag. Izposodite si posodo za vodo, ki si jo lahko prinesete iz vašega najljubšega naravnega studenca in jo pri nas prevrete.

 

Slad

Če se odločite za metodo varjenja brew-in-a-bag, bo najprej potrebno obdelati slad. Zmeljete ga lahko z našim mlinčkom za mletje slada v 30 l rostfrei posodo.

Varjenje

Če se odločite za preprostejšo metodo s celovitim ekstraktom, vas pri nas čakata 5 l lonec in plastična kuhalnica. Če želite stopiti korak dlje, pa lahko uporabite našo posodo Brew-in-one za varjenje piva po metodi Brew-in-a-bag. Ker se zavedamo pomembnosti higiene v pivovarstvu, so ves čas na voljo vsa čistila in pripomočki za sterilizacijo in sanatizacijo.

Fermentacija

Vaše pivo nato pustite fermentirati v enem od naših šestih fermentorjev z vrelnimi vehami. Postopek fermentacije lahko hodite spremljat v odpiralnem času naše sestrske delavnice KreatorLab, 5 dni v tednu. V BeerLabu imamo tudi vse potrebne inštrumente za spremljanje vretja. Sicer pa zagotavljamo okolje s konstantno temperaturo 18 stopinj Celzija 365 dni v letu.

 

Priprava steklenic

Če redno varimo svoje pivo, lahko veliko privarčujemo, če dobro skrbimo za porabljene steklenice in jih takoj po uporabi operemo. Potem ne bomo imeli dosti dela, ko jih bomo želeli sterilizirati in pripraviti za ponovno uporabo. Pri nas imate možnost tudi oprati, sterilizirati in osušiti vaše steklenice za večkratno uporabo.

Stekleničenje

Po končani fermentaciji vaše pivo ustekleničite s pomočjo polnilnih cevk in zamašite steklenice z zapiralcem steklenic. Steklenice lahko predhodno tudi operete, sanatizirate ter odcedite na stojalu za steklenice. V sosednjem KreatorLabu si lahko tudi natisnete nalepke ter izrežete označbe za zamaške.

Pin It on Pinterest

Share This