V aprilu bomo naše tradicionalno mesečno varjenje MashingFriday zaradi praznikov netradicionalno prestavili na sredo, 26. 3. 2023 in ga preimenovali v MashingWednesday. Pričeli bomo ob 16. uri v naših prostorih na Preradovičevi ulici 40.

Tudi tokrat se bomo zbrali tako naši stari, prekaljeni člani, kot tudi vsi novi obiskovalci, ki se komaj podajate na pivovarsko pot ali pa bi le želeli pokukati v svet pivovarstva. Ker je končni cilj udeležencev, ki se prvič udeležijo tega druženja, da pridobijo certifikat LabBrewer, je aktivno sodelovanje seveda obvezno. Vsak si bo »umazal« roke, se preizkusil v mletju slada, drozganju, hmeljenju in seveda pretakanju.

Poznamo temno, svetlo in vse vmesne odtenke piva, poznamo več kot 45 zvrsti piva, ampak samo eno je res pravo, res najboljše pivo. Tisto, ki ga zase in prijatelje zvariš sam; po svojem receptu, točno takega, kot si si ga že od nekdaj želel piti.

Tokrat bomo varili session ale. Session ale je zvrst piva, ki je znana po svoji lahkotnosti in pitnosti. Gre za pivo z nizko vsebnostjo alkohola, običajno med 3% in 5%. Namen “session” piv je, da se jih lahko spije več v eni pivski seji (ang. session), ne da bi pivec postal preveč omamljen ali utrujen od alkohola. Session ale je lahko različnih stilov piva, kot so IPA (India Pale Ale), pale ale, lager, pšenično pivo ali celo stout, glavna značilnost pa je, da imajo nizko vsebnost alkohola, so osvežilni in lahko pitni v večjih količinah.

Ker postopek varjenja po metodi BIAB traja 4 do 5 ur, bomo vmesni čas posvečali okušanju session piv različnih slovenskih in tujih, malih in velikih, bolj in manj znanih pivovarjev. Naše pivo bo nato fermentiralo teden do dva v fermentorju, nakar ga bomo karbonizirali (mu dodali CO2) in nastavili na našo “klubsko pipo”.

Delavnica je za vse naše stare in nove člane s plačano članarino (15 € / mesec, lahko jo poravnate tudi ob prijavi) brezplačna. Za vse, ki se nam želite pridružiti prvič, se včlaniti v našo delavnico in pridobiti certifikat LabBrewer pa je cena 85 €. Cena vključuje mesečno članarino, izobraževanje, strokovno podporo in degustacijski material. Ob udeležbi na delavnici polnjenja oz. priklopa na pipo, pa tudi vzorčni primerki zvarjenega piva.

Število mest na delavnici je omejeno, zato se je potrebno prijaviti.

Te zanima več? Piši na boris@beerlab.si.

MashingWdnesday - Session Ale

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Pin It on Pinterest

Share This