Vračajo se legendarni MashingFriday-i, kjer se lahko za nekaj ur posvetite svoji strasti – pivu! Ker je končni cilj udeležencev, ki se prvič udeležijo tega druženja, da pridobijo certifikat LabBrewer, je aktivno sodelovanje seveda obvezno. Vsak si bo »umazal« roke, se preizkusil v mletju slada, drozganju, hmeljenju in seveda pretakanju.

Tokratni petkov popoldan bomo posvetili svetemu gralu domačega pivovarstva – stilu India pale ale. Ker postopek varjenja po ALL – GRAIN traja 4 do 5 ur, bomo vmesni čas posvečali degustaciji in profiliranju piva. Pivo bo nato fermentiralo vsaj 2 tedna v fermentorju. Zatem bo sledil drugi del delavnice, in sicer stekleničenje, ki bo potekalo predvidoma v zadnjem tednu aprila (o točnem datumu boste obveščeni naknadno na vaš osebno e-mail). Vsak na koncu prejme dve steklenici sveže varjenega in ustekleničenega domačega piva.

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE OD DELAVNICE:

– prisostvovali boste celotnemu postopku varjenju piva: od mletja, preko kuhanja in vse do stekleničenja,

– pridobili boste certifikat LabBrewer, ki vam bo omogočal nadaljnje izobraževanje pri uporabi naše opreme za varjenje in eventualno samostojno varjenje VAŠEGA lastnega piva v našem BeerLabu,

– cena vključuje degustacijo štirih (4) vrst piva,

– na koncu dobite dve steklenici piva, ki ste ga zvarili in ustekleničili.

Poznamo temno, svetlo in vse vmesne odtenke piva, poznamo malo morje zvrsti piva, ampak samo eno je res pravo, res najboljše pivo. Tisto, ki ga zase in prijatelje zvariš sam; po svojem receptu, točno takega, kot si si ga že od nekdaj želel piti.

Mashing Friday 15. 4. 2022 bomo pričeli ob 17. uri, in sicer v naših prostorih na Preradovičevi ulici 40.

Cena delavnice je 25 € za tiste, ki še niso pridobili certifikata, za vse, ki pa so certifikat že pridobili je cena udeležbe 20 €.

Število mest na delavnici je omejeno, za se je potrebno prijaviti.

Te zanima več? Piši na info@beerlab.si

Pin It on Pinterest

Share This